14 Mayıs 2010 Cuma

SÜRPRİZ ÖDÜLLÜ 4. ama(Ç)özüm Seferi!


3 programdır denizleri aşıp da geldik Çözümlere. Düşündük, konuştuk, güldük, yedik, içtik, eğlendik. Farklıydı; çünkü "ne olduğunu?" değil, "ne olabileceğini!" konuştuk. Değerliydi; çünkü farklı üniversitelerden, farklı vizyonlara, farklı görüşlere sahip öğrenciler biraraya gelip Çözüme giden fikirleri konuştuk. Eğlenceliydi; çünkü yaratıcı çözümler, müzikler, gülmece, konuşmacalar hep bizimle ve en içtendi. Şimdi ama(Ç)özüm'ün birinci serisinin son programında, sürprizlerle dolu bir yolculuk bizi bekliyor!!!


Çözümlerin çözümü, hayata geçirilen en iyi çözüme BÜYÜK BİR ÖDÜL olacak ve bu "sefer"de diğerlerinden farklı olarak her gruba aynı soru sorulacak. Sürpriz bir materyalin kullanılacağı 4. ama(Ç)özüm'de çok renkli, eğlenceli dakikalar yaşayıp, yine hayalgücü ve yaratıcılığımızın doruklarına ulaşacağımıza inanıyoruz.
ama(Ç)özüm'ün son vapurunu kaçırmayın!

Katılım Sınırlıdır.


Etkinlik Eminönü'nden kalkacak vapurda boğaz turu eşliğinde gerçekleştirilecektir.

Etkinlik Ücreti 20 Liradır.


Ödül: Sürpriz ve Büyüktür.


Son Başvuru Tarihi: 19 Mayıs Saat: 21


Başvurmak için:
http://www.fikirsizler.com/bs/form.php

2 Mayıs 2010 Pazar

Sorular, Sorunlar ve Çözüm Örnekleri


11 Nisan 2010 ve 25 Nisan 2010 tarihlerinde düzenlediğimiz 1. ve 2. ama(Ç)özüm etkinliklerimizde, üzerinde fikirler üretmeye çalıştığımız sorunlar ve sorular, bulduğumuz fikirlerden bir kaç eğlenceli örnekler:

Cep telefonlarının işlevlerini arttırmak için neler yapılabilir?
*Cep telefonlarımıza 3d gözlükle birlikte oynanabilecek 3d oyunlar
*Güneş enerjisi ile şarj edebiliriz.
*Kolye bileklik gibi takılara telefona sinyal yollayıp telefonun ses cıkarmasını sağlayarak kaybolan telefon kolayca bulunabilir.

Bir çikolata markası bir basketbol maçına sponsor olursa, maç çıkışı herkesin çikolata almasını sağlamak için, maç sırasında nasıl bir reklam yapılabilir?
*Oyuncular çikolata ambalajı şeklinde gelmeleri ve sahada açılmaları
*Çikolata kokusunun stadın içine yayılması


Şu an mevcut etkinlik konseptleri dışında, sıradışı bir etkinlik yapmak istiyorsunuz. Bu etkinliğin akıllardan çıkmasını istemiyorsunuz. Konseptiniz nasıl olur?
*Herkesin birbirine sırtlarını dönerek konuştuğu bir etkinlik
*Karanlık bir odada başlayıp, her konuşulduğunda bir mum yakılarak odanın aydınlatıldığı bir etkinlik.
*Duvarların aynadan olduğu bir mekanda bir etkinlik
*Deniz altında bir etkinlik

İnterneti ve bilgisayarı kullanmayan ev hanımlarına, nasıl bir siteyle ulaşabilir ve onlara interneti sevdirip, internete girmek istemelerini sağlayabilirsiniz?
* www.kaynimdavar.com
* Dedikodu ve kocam nerede gibi servislerin sunulabileceği bir site
* Genel olarak mouse la gezinilebilecek, klavyeye nadiren ihtiyaç duyulabilecek bir site.

İnternet siteleri, televizyonlar, radyoları direkt olarak kullanmadan yapacağınız bir etkinlik reklamını, nasıl 1 milyon kişiye ulaştırabilirsiniz?
*Sakız ve sigaralara reklam.
*Oy pusulasının yanında veya arkasında reklam.
*Zeplin ile gökyüzünde reklam

Elinizde belirli bir sayıda afiş var. Fakat bu afişleri bilboardlara, afiş panolarına, kısacası normalde afiş asılan hiç bir yere asamazsınız. Bu afişleri nereye asarsınız?
*Pazar brandasının afişten olması
*Yürüyen merdivenlerin tutunulacak şeritlerine
*Kapı kollarına

Dünya'da her ülkeden kullanıcıya sahip olabilecek bir internet sitesi nasıl olur? Bu site ne gibi bir servisi karşılamalıdır?
*Bir hikayenin devam ettirilebileceği ve sonunda ortaya evrensel bir hikaye ortaya çıkabilecek olan bir site
*Google Earth gibi ayda ve diğer gezegenlerde gezinti imkanı veren bir site.

Yeni bir restorant açmak istiyorsunuz fakat şu ana kadar bir restoranın ana gıdası olan gıdaları kullanmayarak farklı bir konsept tasarlamak istiyorsunuz. Restoranınızın konsepti ve ana ürününüz ne olurdu?
*Fındıktan ürünlerin yapılıp geliştirilebileceği bir restoran
*Her yemeğin masanın başında yapıldığı bir restoran


Peki siz başvurmamak için bir neden bulabildiniz mi?
Başvurmak için: http://fikirsizler.com/bs/form.php

ama(Ç)özüm katılımcılarının görüşleri;


Aşağıda yer alan görüşler, arkadaşlarımızdan topladığımız onlarca görüş ve düşünce arasından seçtiklerimizdir.

Keyifli aynı zamanda düşünmeye üretmeye yönelik bir toplantı oldu.Tebrikler..


Güzel vakit geçirdik.Çok eğlenceliydi.Çok farklı fikirler var.Tekrar birlikte olmak dileğiyle.

Gayet hoş sıcak bir ortam.Mekan seçimi son derece şahane.Anlatabilcek pek birşey yok ya kelimeler kifayetsiz kalıyor ya da benim kelime haznem o kadar güzel kelimelere sahip değil.Çok memnun,aşırı memnun kaldım.Tekrar tekrar katılmak isterim.Saygılarımla...

Merakla başlayan programdan merakımı memnuniyete bırakıyorum.Çok güzel ve eğlenceli geçti:)

Sallantıda da olsa güzel bir geziydi.Boğaz bize ilham verdi ama daha geniş bir zaman için Karadeniz'e giden bir tur istiyorum :)Sevgilerle

Toplantı güzeldi fakat bu konuştuklarımızın biraz havada kalacağını düşünüyorum.Belki daha sonraki toplantılarda ileri gider.

Çok sıradışı ve faydalı etkinlik oldu.Hepinize çok teşekkür ediyorum:)

Dünyanın ve insanların probleme sorunlara boğulduğu böyle bir zamanda sorunlar için çözüm üreten gençler arasında bulunmaktan mutluluk duyduğumu gururla söylüyorum ve arkasındayım.

3.sünü de sabırsızlıkla bekliyoruz :)

Amacımızın çözüm olduğunu çok belli ettik be :) Herşey güzel ayarlanmıştı,güzel vakit geçirdik,asıl önemli olan bu çözümlerimizi hayata geçirebilmek..hep birlikte olmak dileğiyle.

Peki siz başvurmamak için bir neden bulabildiniz mi?

Başvurmak için: http://www.fikirsizler.com/bs/form.php

28 Nisan 2010 Çarşamba

3. ama(Ç)özüm seferi...


Birincisini 11 Nisan'da, ikincisini ise 25 Nisan'da gerçekleştirdiğimiz ama(Ç)özüm seferlerimizin üçüncüsü için kolları sıvadık, yelkenleri açtık.

Yine İstanbul Boğazı'nda gerçekleştireceğimiz etkinlikte sorunlara, vapurumuzla, deniz salyangozlarımızla, şişelerimizle, oltalarımızla, sandıklarımızla, küçük kağıtlarımızla, kalemlerimizle, çayımızla, simidimizle, ikramımızla çözüm arayacağız.

Sıradışı sorulara önce takımlar halinde sıradışı çözümler üretmeye, sonra bu çözümleri paylaşmaya ve bunu İstanbul eşliğinde yapmaya hazırsanız; 4 programlık toplantılarımızın üçüncüsü olan 9 Mayıs'ta çözüm yolculuğu için biletlerinizi ayırmayı unutmayın. Dikkat! ama(Ç)özüm vapuru Eminönü'nden kalkacaktır. Vapur kapasitemiz 30 kişiyle, çözüm kapasitemiz 6 milyar insan enerjisiyle sınırlıdır!

Başvurmak için: http://www.fikirsizler.com/bs/form.php
Etkinlik ücreti: 20 TL
Son başvuru tarihi: 5 Mayıs 21:00
(Kontenjanımız max. 30 kişiyle sınırlıdır ve başvurular değerlendirilerek katılımcılar belirlenecektir.)

21 Nisan 2010 Çarşamba

2. ama(Ç)özüm toplantımız için başvuru süresi sona erdi.


Evet arkadaşlar, ne yazık ki ikinci ama(Ç)özüm toplantımız için başvuru süremiz sona erdi. Başvuramadıysanız veya o gün meşgulseniz üzülmeyin. Üçüncü toplantımızın başvuruları çok kısa bir süre sonra alınmaya başlayacaktır.

Gelen yoğun başvurudan ötürü hepinize teşekkür ediyoruz fakat ne yazık ki başvurular arasından seçim yapmamız gerekmektedir. Seçtiğimiz arkadaşlara bilgilendirmeyi yarın akşam mail yoluyla yapacağız.

ama(Ç)özüm hakkında bu site vasıtasıyla bilgi edinebilir, sorularınızı yorum yoluyla iletebilir, ilk ama(Ç)özüm ürünlerini 25 Nisan'dan sonra bu sitede ve http://amacozum.blogspot.com bulabilirsiniz.

14 Nisan 2010 Çarşamba

2. ama(Ç)özüm toplantımız için başvuru süresi başladı.

Birincisini 11 Nisan'da gerçekleştirdiğimiz ama(Ç)özüm Toplantımızın ikincisi için kolları sıvadık, yelkenleri açtık.

Yine İstanbul Boğazı'nda gerçekleştireceğimiz etkinlikte sorunlara, vapurumuzla, deniz salyangozlarımızla, şişelerimizle, oltalarımızla, sandıklarımızla, küçük kağıtlarımızla, kalemlerimizle, çayımızla, simidimizle, ikramımızla çözüm arayacağız.

Sıradışı sorulara önce takımlar halinde sıradışı çözümler üretmeye, sonra bu çözümleri paylaşmaya ve bunu İstanbul eşliğinde yapmaya hazırsanız;
2 hafta arayla gerçekleşecek olan 4 programlık toplantılarımızın ikincisi olan 25 Nisan'da çözüm yolculuğu için biletlerinizi ayırmayı unutmayın. Dikkat! ama(Ç)özüm vapuru Eminönü'nden kalkacaktır. Vapur kapasitemiz 30 kişiyle, çözüm kapasitemiz 6 milyar insan enerjisiyle sınırlıdır!

Başvurmak için: http://tinyurl.com/basvuru adresinden formu indirip, basvuru@fikirsizler.com adresine mail atabilirsiniz.
Etkinlik ücreti: 20 TL

Son başvuru tarihi:21 Nisan 21:00

(Kontenjanımız max. 30 kişiyle sınırlıdır ve başvurular değerlendirilerek katılımcılar belirlenecektir.)



12 Nisan 2010 Pazartesi

İlk ama(Ç)özüm Toplantımız

İlk ama(Ç)özüm etkinliğimizi 11 Nisan 2010 günü, İstanbul Boğazı'nda Yeşil Ada 4 isimli vapurda gerçekleştirdik. Yeni kişilerle tanışdık ve oturup çözümler aradık, çözümleri konuştuk. Boğazda çözüm fırtınaları estirdik. Bunların arasından çok beğenilen fikirler çok yakın bir zamanda burada paylaşılacaktır.










Biz ikinci ama(Ç)özüm için hazırız. Peki ya siz?

Başvurular çok yakın zamanda başlayacaktır.


FikirSizler